Hummelholmens logo

Om Hummelholmen

Mer än ett lägerområde

Hummelholmen har varit i baptistsamfundets ägo sedan 1962. Sedan medlet av 60-talet har området fungerat som en samlingsplats för trygga gemenskaper där plats för andrum och Gudsnärvaro stått i centrum. Här har generationer av barn och unga upplevt underbara lägersomrar som gett minnen och lärdomar för livet.

Utöver lägerverksamheten ordnas på Hummelholmen även såväl konferenser som den drygt 40-åriga Humlefestivalen. Området har i och med sin verksamhet bidragit till många så väl mänskliga som andliga möten genom åren.

Hummelholmen är en lugn, naturskön plats som även bjuder sina besökare på spektakulära solnedgångar. Här finns stora gräsplaner för fotboll och andra aktiviteter, en liten lekpark och en beachvolleyplan invid Monäsviken. Dessutom finns det möjligheter till paddling och frisbeegolf.

Området kan hyras för olika evenemang, lägerskolor och bröllop.

Hummelholmens cafe
Hummelholmen, området
Karta med vägbeskrivning till Hummelholmens lägerområde

Hitta till Hummelholmen

Området finns i Nykarleby kommun, vid Monäsviken, drygt 40 km söder om Jakobstad och ca 70 km norr om Vasa.

Adress: Hummelholmsvägen 155, 66970 Hirvlax (Monäs).

Hyra området

För ytterligare information och offert, vänligen kontakta info(a)hummelholmen.fi 

Till Hummelholmen är alla välkomna. För att hyra området förväntar vi oss att du och den organisation du representerar respekterar våra kärnvärderingar:

Vi värnar om Humle som en alkohol- och drogfri miljö

Korset och kristna symboler är en naturlig del av Humle

Vi strävar till att Humle skall vara miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart

På Humle värnar vi om människan och naturen

Karta över Hummelholmens lägerområde

Våra faciliteter

På området finns en lägergård med storkök, en samlingsbod för mindre samlingar/möten, ca 14 småstugor med omkring 70 bäddplatser, en bastubyggnad med tillgänglighetsanpassade toaletter samt en stor byggnad med café, samlingsutrymmen och verkstad/förvaring. Småstugorna och lägergården är byggda på 1960-talet medan cafébyggnaden, Samlingsboden och bastun är moderna tillskott.

Stugor vid Hummelholmen
Stuga vid Hummelholmen
Hummelholmens lägergård